Concluziile unei anchete din 1979 privind asasinarea lui Kennedy, puse sub semnul întrebării

O nouă carte publicată recent în Statele Unite pune sub semnul întrebării concluziile formulate la sfârşitul unei anchete realizate de Congresul american în 1979, potrivit cărora asasinarea preşedintelui John F. Kennedy, în urmă cu 50 de ani, a fost rezultatul unei "conspiraţii nedefinite".

543 afișări
Imaginea articolului Concluziile unei anchete din 1979 privind asasinarea lui Kennedy, puse sub semnul întrebării

Concluziile unei anchete din 1979 privind asasinarea lui Kennedy, puse sub semnul întrebării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cartea, intitulată "The Kennedy Half Century", scrisă de renumitul profesor de ştiinţe politice Larry Sabato de la Universitatea Virginia, contestă concluziile formulate de House of Representatives Select Committee on Assassinations potrivit cărora un foc de armă a fost tras în preşedintele Kennedy de pe aşa-numita "colină înverzită" din Dallas, pe 22 noiembrie 1963.

Lee Harvey Oswald a tras mai multe focuri de armă în coloana oficială în care se afla preşedintele american, de la etajul al şaselea al Texas School Book Depository, de lângă Dealey Plaza. Concluzia guvernamentală referitoare la existenţa unei conspiraţii nedefinite - graţie unei împuşcături adiţionale de pe colina înverzită - a fost trasă pe baza analizei acustice a unui dispozitiv de înregistrare Dictabelt care se afla pe motocicleta unui ofiţer de poliţie american.

Anchetatorii din Congresul american au crezut că motocicleta se afla în coloana oficială şi că acel dispozitiv Dictabelt a înregistrat patru focuri de armă.

Profesorul Larry Sabato spune că o serie de analize audio noi, realizate cu tehnologie avansată, pentru cartea lui, dovedesc faptul că acel poliţist motociclist din Dallas nu se afla în coloana prezidenţială în momentul împuşcăturilor.

Motocicleta, condusă de poliţistul Willie Price, se afla la o distanţă de aproximativ 3,8 kilometri în momentul împuşcăturilor, afirmă profesorul Larry Sabato.

În plus, spune el, experţii în acustică au descoperit că "impulsurile" sonore captate de dispozitivul Dictabelt, despre care s-a crezut iniţial că erau focuri de armă, ar fi putut fi pur şi simplu nişte zgomote produse de motorul motocicletei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici