Condiţii de lux pentru mafioţi într-o închisoare rusă: acvarii, bar, internet, televizoare LCD şi sisteme de climatizare

Lideri mafioţi dintr-o închisoare din regiunea Volga trăiau în "apartamente de lux" echipate cu bar cu votcă, televizor cu ecran plat şi, în unele cazuri, cu instalaţie de climatizare, au anunţat joi Parchetul şi presa din Rusia.

1681 afișări
Imaginea articolului Condiţii de lux pentru mafioţi într-o închisoare rusă: acvarii, bar, internet, televizoare LCD şi sisteme de climatizare

Condiţii de lux pentru mafioţi într-o închisoare rusă: acvarii, bar, internet, televizoare LCD şi sisteme de climatizare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Anumiţi deţinuţi de la colonia penitenciară numărul 12, consideraţi lideri, stăteau în camere echipate cu mobilier de salon şi obiecte de lux", a precizat Parchetul din regiunea Volgograd într-un comunicat.

"Aveau acces liber la telefon şi Internet (...) şi posedau în mod ilegal arme albe şi alcool", a adăugat acesta.

Cotidianul rus Izvestia precizează că trei "celule de top" erau echipate cu "acvarii, televizoare LCD şi sisteme de climatizare. Pereţii erau decoraţi cu fotografii ale unor lideri mafioţi şi icoane ortodoxe".

În plus, "un bar cu alcool din import, votcă, coniac şi whisky, a fost descoperit într-una dintre camere, împreună cu un frigider umplut cu mâncare", subliniază cotidianul.

"Aceste apartamente de lux erau numite oficial «săli educative de lucru»", scrie cotidianul cu ironie.

Parchetul examinează posibilitatea de a "deschide o anchetă generală împotriva responsabililor (instituţiei) care au permis aceste încălcări" ale legislaţiei.

Serviciul local pentru aplicarea pedepselor a deschis o anchetă internă.

Acest caz evidenţiază practicile din instituţiile penitenciare ruse, unde membrii personalului întreţin, uneori, legături strânse cu infractorii.

În iulie, postarea pe Internet a unor fotografii cu deţinuţi îmbrăcaţi în togi, participând la aniversarea unui lider mafiot, la o masă la care se servea caviar roşu, într-o închisoare din regiunea Moscova, a produs un adevărat scandal în Rusia. Ulterior, directorul instituţiei a fost concediat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici