Condiţii dificile pentru echipajul navei Buccaneer, la bordul căreia sunt şi cinci români

Echipajul navei italiene Buccaneer, deţinută de piraţi de două luni şi la bordul căreia se află zece marinari italieni, cinci români şi un croat, este într-o situaţie dramatică, apa potabilă şi alimentele fiind limitate, anunţă unul dintre marinarii italieni, citat de site-ul LiberoReporter.

14 afișări
Imaginea articolului Condiţii dificile pentru echipajul navei Buccaneer, la bordul căreia sunt şi cinci români

Condiţii dificile pentru echipajul navei Buccaneer, la bordul căreia sunt şi cinci români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Remorcherul Buccaneer, cu 16 persoane la bord - zece italieni, cinci români şi un croat - a fost capturat la 11 aprilie în Golful Aden, iar, în prezent, se pare că este ancorat în largul satului Lasqorey, la 110 kilometri vest de Portul Bosasso, capitala economică a regiunii somaleze Puntland.

Unul dintre membrii echipajului, italianul Giovanni Vollaro, a reuşit să discute la telefon cu rudele de acasă. El a povestit situaţia grea prin care trece echipajul.

"Trăim cu doar o jumătate de litru de apă pe zi şi nimeni nu face nimic pentru a ne salva. Se vorbeşte de negocieri, dar nu se întâmplă nimic. Suntem epuizaţi. Ne spălăm cu apă de mare pentru că aici sunt 50 de grade. Nu mai putem. Suntem îngrijoraţi pentru că mâncăm foarte puţin şi într-o zi întreagă bem doar o jumătate de litru de apă. Nimeni nu face nimic pentru noi", declară marinarul italian.

Potrivit site-ului ilFatto.net, şase din cei 16 membri ai echipajului navei ar fi fost mutaţi de piraţi într-un sat situat în zona de coastă.

Vineri a expirat ultimatumul de 48 de ore oferit de piraţi pentru începerea negocierilor. Piraţii avertizau miercuri că, dacă autorităţile italiene nu vor iniţia negocieri concrete în 48 de ore, se va întâmpla "un lucru urât".

Pe 24 aprilie, piraţii somalezi oferiseră primul ultimatum, avertizând că, dacă nu vor exista negocieri, îi vor ucide pe cei 16 marinari aflaţi la bord, între care cinci români.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici