Condoleezza Rice: Rusia este "în afara legii" prin refuzul de a-şi retrage trupele

Secretarul de Stat american Condoleezza Rice a apreciat marţi că Rusia acţionează "în afara legii", prin refuzul de a-şi retrage imediat trupele din Georgia.

10 afișări
Imaginea articolului Condoleezza Rice: Rusia este "în afara legii" prin refuzul de a-şi retrage trupele

Secretarul de stat american Condoleezza Rice (Imagine: Mediafax/AFP)

Rusia "este din ce în ce mai mult în afara legii în acest conflict", a declarat Rice pentru postul american de televiziune CBS News.

Ea a subliniat că Rusia "a încălcat clar" acordul de încetare a focului, semnat cu Georgia şi că soldaţii ruşi "acţionează într-un mod total nepotrivit într-un stat vecin", potrivit textului interviului său, dat publicităţii de Departamentul de Stat.

Reputaţia Moscovei "s-ar putea deteriora şi mai mult" dacă preşedintele rus Dmitri Medvedev nu respectă angajamentul de retragere a trupelor din Georgia, a continuat Rice.

Rusia şi-ar putea "distruge complet dosarul de integrare" în marile instituţii internaţionale, a avertizat secretarul de Stat american, aşteptat miercuri în Polonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici