Confictul din Etiopia se amplifică : Zeci de morţi în urma unor raiduri aeriene efectuate în regiunea separatistă Tigray

  • Cel puţin 43 de morţi şi zeci de răniţi în urma unor raiduri aeriene efectuate într-o regiune separatistă din Etiopia
  • Avioane militare etiopiene au efectuat raiduri aeriene asupra oraşului Togoga, situat în regiunea separatistă Tigray
  • Armata etiopiană este implicată în confruntări militare cu grupul insurgent Frontul de Eliberare Populară din Tigray
1067 afișări
Imaginea articolului Confictul din Etiopia se amplifică : Zeci de morţi în urma unor raiduri aeriene efectuate în regiunea separatistă Tigray

Zeci de morţi în urma unor raiduri aeriene efectuate în în regiunea separatistă Tigray din Etiopia

Cel puţin 43 de oameni au fost ucişi în urma unor raiduri aeriene efectuate de avioane militare etiopiene asupra oraşului Togoga, situat în regiunea separatistă Tigray, afirmă surse medicale citate de agenţia Reuters.

Colonelul Getnet Adane, purtătorul de cuvânt al armatei etiopiene, a refuzat să confirme sau să infirme aceste raiduri aeriene, dar a precizat că există în general operaţiuni militare antiinsurgente, care însă nu vizează civili.

Raidurile au vizat o piaţă comercială aglomerată. "Nu am văzut niciun avion, dar l-am auzit. Când s-au produs exploziile, a fugit toată lumea. Am revenit pentru a îngriji răniţii", a declarat o femeie, al cărei soţ şi fiică de doi ani au fost răniţi în atacul aerian.

Surse medicale au confirmat moartea a 43 de persoane şi rănirea altor zeci, din care 44 sunt spitalizate în stare gravă.

În şapte dintre cele zece regiuni ale Etiopiei tocmai au avut loc alegeri generale şi regionale.

În regiunea Tigray nu a fost organizat niciun scrutin, în contextul în care armata etiopiană este implicată în confruntări militare cu grupul insurgent Frontul de Eliberare Populară din Tigray (TPLF).

Unde este Tigray?

Regiunea se află în colţul muntos de nord-vest al Etiopiei şi se învecinează cu Eritreea şi Sudan. Există aproximativ 7 milioane de locuitori, dintr-o populaţie etiopiană totală de 110 milioane, dar regiunea a jucat un rol important în istoria recentă a ţării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici