Conflict diplomatic după ce preşedintele Argentinei l-a numit pe liderul Columbiei terorist criminal

Un conflict diplomatic a izbucnit după ce preşedintele Argentinei, Javier Milei, l-a numit pe liderul Columbiei, Gustavo Petro, terorist criminal. Columbienii au decis să expluleze mai mulţi diplomaţi argentinieni.

664 afișări
Imaginea articolului Conflict diplomatic după ce preşedintele Argentinei l-a numit pe liderul Columbiei terorist criminal

Conflict diplomatic după ce preşedintele Argentinei l-a numit pe liderul Columbiei terorist criminal

Într-un interviu acordat CNN, liderul argentinian, Javier Milei, l-a numit pe preşedintele columbian Gustavo Petro un „terorist ucigaş”. Milei sugerează că sub preşedintele de stânga Petro situaţia s-ar putea deteriora şi Columbia ar putea ajunge să semene cu Venezuela şi Cuba.

„În Venezuela, există măcel, este cu adevărat fără precedent, la fel ca pe acea insulă închisoare, Cuba. Şi sunt alţii care merg pe acest drum, cum ar fi Columbia cu domnul Petro. Ei bine, nu te poţi aştepta la mare lucru de la cineva care a fost un terorist ucigaş, nu?”, s-a întrebat Milei într-o aparentă referire la trecutul de luptător al lui Petro, potrivit BBC.

Declaraţia a stârnit vâlvă în Columbia, Ca răspuns, columbienii au expulzat mai mulţi diplomaţi argentinieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici