Conflict diplomatic între SUA şi Pakistan, referitor la cea mai tânără dintre soţiile lui ben Laden - FOTO

Pakistanul şi Statele Unite sunt implicate într-un conflict diplomatic referitor la cea mai tânără dintre soţiile lui Osama ben Laden, Amal al Sadah, după ce Islamabadul a refuzat să le permită americanilor să discute cu aceasta, relatează Daily Mail în ediţia electronică de joi.

1204 afișări
Imaginea articolului Conflict diplomatic între SUA şi Pakistan, referitor la cea mai tânără dintre soţiile lui ben Laden - FOTO

Conflict diplomatic între SUA şi Pakistan, referitor la cea mai tânără dintre soţiile lui ben Laden

Femeia în vârstă de 27 de ani, din Yemen, a încercat să-l protejeze pe ben Laden în timpul raidului american din noaptea de duminică spre luni, în care liderul al-Qaida a fost ucis. Ea a fost împuşcată în picior de forţele americane, care au lăsat-o în complexul rezidenţial din Abbottabad, după ce unul dintre elicopterele lor s-a prăbuşit şi nu mai aveau loc să o ia.

Ea a fost capturată de forţele pakistaneze, iar autorităţile refuză să le permită americanilor să o interogheze la spitalul militar din Rawalpindi, după ce SUA au acuzat Pakistanul că l-a ajutat pe Osama ben Laden să se ascundă.

Oficialii au afirmat că tânăra va fi trimisă în Yemen după ce se va însănătoşi, lucru care va împiedica SUA să afle detalii importante despre perioada petrecută de ben Laden în Pakistan. Acest lucru va alimenta acuzaţiile conform cărora serviciul pakistanez de securitate l-a protejat pe ben Laden şi nu vrea să se afle detalii despre legăturile dintre Pakistan şi al-Qaida.

Amal al Sadah avea doar 17 ani când s-a căsătorit cu ben Laden în Afganistan. Ea s-a născut în Yemen, iar căsătoria ar fi fost aranjată pentru a consolida legăturile liderului terorist cu acest stat. Ben Laden ar fi trimis-o în Yemen pentru siguranţa ei, dar femeia s-a întors la el, deşi era supravegheată.

Femeia locuia cu ben Laden şi cu mai multe persoane în complexul rezidenţial din Abbottabad unde a fost ucis liderul al-Qaida. Oficiali americani din domeniul securităţii au recunoscut că nu au recuperat arme sau explozivi în complex şi în casa cu 13 camere, dar în timpul percheziţiei au găsit doi bivoli, o vacă şi circa 150 de găini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici