Conflictul din Ucraina ar putea agrava problemele legate de droguri din UE

Conflictul din Ucraina ar putea agrava problemele legate de droguri din UE, avertizează oficialii europeni, potrivit Sky News.

435 afișări
Imaginea articolului Conflictul din Ucraina ar putea agrava problemele legate de droguri din UE

Conflictul din Ucraina ar putea agrava problemele legate de droguri din UE

Invazia Rusiei în Ucraina ar putea crea „noi vulnerabilităţi" în Europa în ceea ce priveşte drogurile, declanşând schimbări în rutele de contrabandă şi expunând potenţial mai multe persoane la narcotice, a avertizat marţi agenţia UE pentru droguri, cu sediul la Lisabona.

Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie (OEDT) a anunţat în raportul său anual că multe persoane care au suferit „stres psihologic sever" în timpul conflictului ar putea fi mai vulnerabile la probleme de abuz de substanţe în viitor.

Traficanţii de droguri ar putea să folosească rute alternative pentru a evita zonele monitorizate, în timp ce serviciile de sănătate din ţările europene, în special cele care se învecinează cu Ucraina, vor fi mai solicitate, deoarece consumatorii de droguri care fug de conflict au nevoie de sprijin.

Îngrijorările legate de impactul pe care evoluţiile internaţionale l-ar putea avea asupra problemelor legate de droguri în Europa vin într-un moment în care consumul de substanţe revine la nivelurile anterioare pandemiei şi există semne de creştere a producţiei, a precizat OEDT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici