CONFRUNTĂRI în Cairo între susţinătorii şi opozanţii lui Morsi, în faţa palatului prezidenţial

Mii de susţinători ai preşedintelui egiptean Mohamed Morsi i-au îndepărtat, miercuri, pe opozanţii care campează de marţi seara în faţa palatului prezidenţial din Cairo, potrivit unui fotoreporter al AFP.

233 afișări
Imaginea articolului CONFRUNTĂRI în Cairo între susţinătorii şi opozanţii lui Morsi, în faţa palatului prezidenţial

CONFRUNTĂRI în Cairo între susţinătorii şi opozanţii lui Morsi, în faţa palatului prezidenţial (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Susţinătorii preşedintelui, care au răspuns unui apel la manifestaţie adresat de Fraţii Musulmani, i-au îndepărtat pe opozanţii lui Morsi în urma unor confruntări, obligându-i să fugă din zonele adiacente palatului prezidenţial.

Fraţii Musulmani egipteni au cerut, miercuri, organizarea unei manifestaţii în cursul după-amiezii pentru susţinerea preşedintelui Mohamed Morsi în faţa palatului prezidenţial, la o zi după o manifestaţie de amploare a opoziţiei în acelaşi loc, a anunţat asociaţia islamistă.

"Fraţii musulmani şi alte forţe populare cer (organizarea unei) manifestaţii în faţa palatului Ittihadiya miercuri după-amiază pentru apărarea legitimităţii" preşedintelui, în timp ce opozanţii au încercat, marţi, "să îşi impună opiniile prin forţă", a declarat purtătorul de cuvânt al asociaţiei, Mahmoud Ghozlan, într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici