Confruntări între forţele americane şi Armata lui Mehdi, la Bagdad

Armata americană a fost implicată în cursul serii de marţi într-o serie de confruntări cu miliţia şiită Armata lui Mehdi, în cartierul Sadr City, din nordul Bagdadului, portivit unor surse din cadrul forţelor irakiene de securitate şi martorilor.

38 afișări
Imaginea articolului Confruntări între forţele americane şi Armata lui Mehdi, la Bagdad

Confruntări între forţele americane şi Armata lui Mehdi, la Bagdad

Deocamdată nu a fost comunicat un bilanţ al acestor confruntări, în care au fost implicată şi armata irakiană, potrivit aceloraşi surse.

Potrivit martorilor, trupele americane şi irakiene încercuiseră cartierul Sadr City, un bastion al Armatei lui Mehdi, miliţia clericului şiit Moqtada al-Sadr, în timp ce combatanţii s-au mobilizat pe străzile din zonă.

În cartier au putut fi auzite zgomote de explozie şi focuri de armă, în timp ce elicopterele americane survolau zona violenţelor, potrivit locuitorilor.

Comandamentul american la Bagdad nu a fost în măsură să comenteze aceste informaţii, însă un purtător de cuvânt a declarat că efectuează verificări.

Postul public de televiziune Al-Iraqiya a anunţat că au fost impuse restricţii de circulaţie în cartierul locuit de peste două milioane de persoane.

Aceste ciocniri sunt primele de acest fel între trupele americane şi combatanţii Armatei lui Mehdi, de la 21 octombrie, când 50 de persoane au fost ucise în timpul unui raid american.

Potrivit unor surse din cadrul forţleor de secruitate, alte ciocniri au avut loc în mai multe cartiere şiite din capitala Irakului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici