Confruntări între grupuri de manifestanţi au avut loc vineri la Hong Kong. Organizaţia studenţilor a suspendat negocierile cu Guvernul

Confruntări între grupuri de manifestanţi au avut loc vineri la Hong Kong, unde numeroase persoane sunt nemulţumite de faptul că fosta colonie britanică este paralizată din cauza protestelor.

154 afișări
Imaginea articolului Confruntări între grupuri de manifestanţi au avut loc vineri la Hong Kong. Organizaţia studenţilor a suspendat negocierile cu Guvernul

Confruntări între grupuri de manifestanţi au avut loc vineri la Hong Kong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 18:04 Organizaţia studenţilor din Hong Kong a suspendat negocierile cu Guvernul

Liderii studenţilor care au organizat manifestaţiile prodemocraţie de la Hong Kong au anunţat suspendarea negocierilor cu Guvernul pe tema reformelor electorale.

Federaţia Studenţilor din Hong Kong (HKFS) a anunţat că "nu există altă opţiune decât anularea participării la negocieri".

"Guvernul şi poliţia au închis ochii la acţiunile violente împotriva manifestanţilor paşnici", a explicat asociaţia studenţilor.

Aproximativ 200 de protestatari s-au luat la bătaie cu un grup important de contramanifestanţi.

Tensiunile au fost intense în Mong Kok, un cartier comercial dens din Kowloon.

Poliţia a intervenit pentru separarea celor două grupuri de manifestanţi.

În zona Causeway Bay au avut loc violenţe similare, fiind implicate aproximativ 75 de persoane.

"Nu asta este democraţia, trebuie să ne hrănim copiii", au scandat contramanifestanţii.

Manifestaţii în favoarea unor drepturi electorale suplimentare au loc de peste o săptămână la Hong Kong.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici