Confruntări între poliţie şi manifestanţi la Atena

Poliţia a folosit gaze lacrimogene sâmbătă, la Atena, împotriva coloanei sindicale care trecea prin faţa Ministerului Finanţelor, după ce incidente similare s-au produs la Salonic.

40 afișări
Imaginea articolului Confruntări între poliţie şi manifestanţi la Atena

Confruntări între poliţie şi manifestanţi la Atena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Confruntările au izbucnit în momentul în care câteva zeci de tineri, dintre care unii erau înarmaţi cu bâte, au atacat cordonul forţelor de ordine instalat în faţa ministerului, a anunţat un jurnalist al AFP.

Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene şi, după câteva insulte, agitatorii au fost dispersaţi. Aceştia făceau parte din marşul marilor uniuni sindicale din domeniile public şi privat.

Scutierii continuau să încadreze un grup format din circa 500 de anarhişti aflaţi în coada marşului, şi au lansat gaze lacrimogene atunci când un grup s-a apropiat de un hotel de lux din piaţa Syntagma, în centrul capitalei, potrivit unui alt jurnalist al AFP.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi la Salonic, pentru a împrăştia grupurile de tineri care au atacat mai multe bănci şi magazine, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Aproximativ 250 de persoane au vandalizat cu bare de fier două bancomate, vitrina unui magazin de electronice şi o maşină de lux, potrivit sursei citate. Acestea s-au inflitrat printre participanţii la un marş al sindicaliştilor greci, care se încheie în centrul oraşului.

Calmul a fost restabilit rapid după intervenţia poliţiei, care a lansat gaze lacrimogene.

Circa 5.000 de persoane au manifestat cu ocazia zilei de 1 Mai la Salonic, al doilea oraş ca mărime din Grecia, repartizate în două marşuri organizate de Frontul sindical comunist PAME şi, respectiv, de marile uniuni sindicale naţionale din sectorul privat, GSEE, şi public, Adedy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici