Confruntări între talibani şi protestatari, în Afganistan. Cel puţin trei persoane au fost ucise

  • Talibanii au deschis focul spre protestatari, în oraşul afgan Jalalabad.
  • Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite.
  • Amrullah Saleh afirmă că este preşedintele „legitim" al Afganistanului şi că va organiza rezistenţa armată contra regimului taliban.
5469 afișări
Imaginea articolului Confruntări între talibani şi protestatari, în Afganistan. Cel puţin trei persoane au fost ucise

Confruntări între talibani şi protestatari, în Afganistan. Cel puţin trei persoane au fost ucise

Insurgenţii talibani au deschis focul, miercuri, spre sute de protestatari, în oraşul afgan Jalalabad, cel puţin trei demonstranţi fiind împuşcaţi mortal, conform unor surse citate de agenţia Reuters.

Protestatarii nu recunosc regimul taliban şi au vrut să amplaseze drapelul naţional al Afganistanului într-o piaţă din centrul oraşului Jalalabad, situat la 150 de kilometri est de Kabul.

Militanţi talibani au deschis focul spre protestatari. Bilanţul preliminar al incidentului este de cel puţin trei morţi şi zeci de răniţi.

Anterior, cel puţin 17 persoane au fost rănite în cursul unei busculade produse la intrarea în Aeroportul din Kabul.

Mii de civili afgani încearcă să intre în Aeroportul din Kabul pentru a părăsi Afganistanul, în contextul preluării puterii de către insurgenţii talibani. Cel puţin şapte persoane au murit, în ultimele zile, în violenţele produse în incinta aeroportului. Trupele americane au anunţat că au împuşcat mortal doi indivizi înarmaţi.

Insurgenţii talibani afgani au ocupat numeroase provincii din Afganistan, inclusiv zone din capitala ţării, Kabul. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit Afganistanul. Mişcarea talibanilor afgani a anunţat o amnistie pentru toţi funcţionarii din cadrul fostei Administraţii de la Kabul şi a cerut reluarea activităţilor instituţiilor. În schimb, prim-vicepreşedintele afgan Amrullah Saleh a declarat, marţi seară, că el este preşedintele interimar „legitim" al Afganistanului, semnalând că va organiza rezistenţa armată contra insurgenţilor talibani.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi-a atras critici dure pe plan intern şi la nivel internaţional din cauza retragerii în mod brusc a trupelor din Afganistan.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici