GALERIE FOTO. Confruntări militare în capitala Libanului, între militanţi Hezbollah şi serviciile de securitate. Mai multe persoane au fost ucise

  • Membri ai serviciilor de securitate libaneze au fost implicaţi în schimburi de focuri cu militanţi Hezbollah, în Beirut.
  • Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar câteva zeci sunt rănite.
659 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO. Confruntări militare în capitala Libanului, între militanţi Hezbollah şi serviciile de securitate. Mai multe persoane au fost ucise

Confruntări militare în capitala Libanului, între militanţi Hezbollah şi serviciile de securitate. Mai multe persoane au fost ucise

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte zeci sunt rănite în urma unor schimburi de focuri produse joi în oraşul Beirut între militanţi ai grupului şiit Hezbollah şi serviciile de securitate libaneze.

Confruntările militare au avut loc în cursul unui protest organizat de mişcările şiite Hezbollah şi Amal faţă de modul în care se derulează ancheta în cazul exploziei masive produse în 2020 în zona portuară din Beirut.

Conform unor surse citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul The Times of Israel, confruntările militare au avut loc în zonele Tayouneh şi Badaro, la periferia sudică a oraşului Beirut. Bilanţul preliminar este de cel puţin patru morţi şi 20 de răniţi.

Premierul Najib Mikati a lansat un apel la calm şi a denunţat tentativele de a provoca violenţe în Liban.

Organizaţia şiită Hezbollah este foarte influentă în Liban şi deţine controlul asupra zonelor din sudul ţării.

Libanul se confruntă cu o criză economică şi socială masivă, amplificată de explozia produsă pe 4 august 2020 în zona portuară din Beirut. Deflagraţia s-a soldat cu 218 morţi şi mii de răniţi şi a provocat daune majore în multe cartiere din Beirut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici