Confruntări pe Insula greacă Lesbos între imigranţi şi poliţişti - VIDEO

Confruntări au avut loc sâmbătă, în mai multe reprize, pe Insula greacă Lesbos, între imigranţi, care cer să-şi continue cât mai rapid drumul către Europa Occidentală, şi poliţie, relatează AP în pagina electronică.

1987 afișări
Imaginea articolului Confruntări pe Insula greacă Lesbos între imigranţi şi poliţişti - VIDEO

Confruntări pe Insula greacă Lesbos între imigranţi şi poliţişti

Imigranţii, cei mai mulţi din Siria, Irak şi Afganistan, sunt frustraţi de faptul că autorităţile de pe pitoreasca insulă de la Egeea nu-i înregistrează suficient de rapid pentru ca să poată pleca spre continent, iar de acolo, prin Balcani, către Europa de Vest.

O serie de ciocniri minore au avut loc între cele două părţi pe parcursul întregii zile de sâmbătă.

Ultimul incident a avut după căderea nopţii, după ce câteva sute de persoane se pregăteau să fugă spre un feribot.

Cel puţin o peroană a fost rănită şi preluată de o ambulanţă.

Poliţia a dispersat imigranţii din zona portului, cu excepţia celor aproximativ 2.000 de persoane care urmau să plece către Atena la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică (0.00, ora României).

Confruntările de sâmbătă sunt al doilea rând de confruntări între imigranţi şi poliţişti, pe Insula Lesbos, în tot atâtea zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici