Confuzie în numărul deceselor. Un stat american a şters din bilanţ 200 de morţi de coronavirus. Cum s-a ajuns la această situaţie

  • Pennsylvania a corectat numărul de decese al persoanelor infectate cu Covid-19, de mai multe ori în ultima săptămână.
  • În urmă cu câteva zile, Pennsylvania a inclus în bilanţ şi „decese probabile”. Numărul morţilor s-a dublat astfel în două zile.
  • Departamentul de Sănătate din Pennsylvania a eliminat ulterior 200 de morţi din numărul total.
406 afișări
Imaginea articolului Confuzie în numărul deceselor. Un stat american a şters din bilanţ 200 de morţi de coronavirus. Cum s-a ajuns la această situaţie

Confuzie în numărul deceselor. Un stat american a şters din bilanţ 200 de morţi de coronavirus. Cum s-a ajuns la această situaţie

Confuzia a pornit de la decizia adăugării categoriei „decese probabile”, spune secretarul departamentului de Sănătate din Pennsylvania, Rachel Levine.  O revizuire a datelor din „desele probabile” ar fi dus la scăderea numărului morţilor cu 200, explică oficialul, potrivit Inquier.

O moarte probabilă este atunci când medicul crede că decesul a survenit din cauza Covid-19, deşi pacientul nu ajunge să mai fie testat de coronavirus.

„Ne dăm seama că această categorie poate crea confuzii, pentru că se poate schimba în timp. Uneori, sunt lucruri pe care trebuie să le revizuim şi să verificăm cum sunt datele analizate. Iar acesta a fost unul dintre acele momente”, a explicat Levine.

De asemenea, oficialul a spus că numărul de „morţi probabile” includ şi decesele care au avut loc cu multe zile înainte, poate chiar săptămâni.

Inţial, Departamentul de Sănătate a spus că incidentul a apărut din cauza unei probelme tehnice.

Discrepanţa a fost criticată de Charles E. Kiessling, preşedintele Asociaţiei Procurorilor din Pennsylvania.

„Nu spun că se întâmplă ceva... Nu cred în teoriile conspiraţiei, dar acurateţea este importantă. De asta sunt aşa supărat. Treaba noastră este să investigăm. Facem asta zilnic”, a adăugat procurorul.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici