Confuzie între George H.W. Bush şi fiul acestuia, pe contul de Twitter al Kremlinului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a sunat pe fostul preşedinte american George H.W. Bush pentru a-l felicita la împlinirea vârstei de 90 de ani, însă pe contul de Twitter în engleză al Kremlinului mesajul de felicitare conţinea numele fiului acestuia, George W. Bush, relatează Business Insider.

94 afișări
Imaginea articolului Confuzie între George H.W. Bush şi fiul acestuia, pe contul de Twitter al Kremlinului

Confuzie între George H.W. Bush şi fiul acestuia, pe contul de Twitter al Kremlinului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al lui Bush, Jim McGrath, a confirmat pentru Business Insider că cei doi au discutat la telefon. "Da, au vorbit la ora 14.00", a confirmat el.

Un mesaj de felicitare a apărut şi pe contul oficial de Twitter al Kremlinului, dar cu o eroare. "Vladimir Putin îl felicită pe George W. Bush la aniversarea a 90 de ani", scrie Kremlinul, în timp ce George W. Bush este fiul lui George H.W. Bush, relatează Business Insider în ediţia electronică.

Mesajul a fost corectat ulterior, iar pe site-ul Kremlinului a apărut un scurt comunicat, în care preşedintele Putin "îi urează sănătate şi prosperitate" celui de-al 41-lea preşedinte american, subliniind "contribuţia personală a acestuia la dezvoltarea relaţiilor ruso-americane".

George H.W. Bush a fost preşedinte al Statelor Unite în perioada 1989-1993 şi este tatăl celui de-al 43-lea preşedinte american George W. Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici