Confuzie la Kiev: ucrainenii spun că resturile unui satelit NASA s-au prăbuşit, agenţia neagă

Ucrainenii susţin că resturile unui satelit NASA s-au prăbuşit miercuri seara în zona oraşului. În replică, reprezentanţii agenţiei americane neagă şi spun satelitul se afla pe orbită în momentul în care la Kiev a fost observată o explozie de lumină.

1251 afișări
Imaginea articolului Confuzie la Kiev: ucrainenii spun că resturile unui satelit NASA s-au prăbuşit, agenţia neagă

Un flash care a luminat cerul deasupra capitalei ucrainene Kiev a generat numeroase speculaţii.

Oficialii de la Kiev au declarat că bănuiesc că este vorba despre un satelit NASA care a căzut pe Pământ. De asemenea, forţele aeriene ucrainene au spus că flash-ul ar fi putut fi un meteorit. Incidentul s-a produs miercuri, în jurul orei locale 22:00 şi a fost urmat de o alertă de raid aerian

Agenţia spaţială americană anunţase la începutul săptămânii că un satelit de peste 600 de kilograme va reintra în atmosferă miercuri. Nava spaţială RHESSI, folosită pentru a observa erupţiile solare, a fost lansată pe orbita joasă a Pământului în 2002 şi a fost scoasă din uz în 2018, a precizat NASA.

Însă Rob Margetta, de la Biroul de Comunicaţii al NASA, a declarat pentru BBC că satelitul se afla pe orbită în momentul în care a fost observată lumina de la Kiev.

Ulterior, reţelele de socializare ucrainene au fost inundate de teorii, vorbindu-se inclusiv de extratereştri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici