Congresmen îmbrăcat în hanorac în Camera Reprezentanţilor, invitat să părăsească sala - VIDEO

Un congresmen care a purtat, miercuri, un hanorac în Camera Reprezentanţilor ca un omagiu adus lui Trayvon Martin, un tânăr de culoare ucis în Florida, a fost criticat de preşedintele şedinţei care i-a cerut să iasă din sală.

1058 afișări
Imaginea articolului Congresmen îmbrăcat în hanorac în Camera Reprezentanţilor, invitat să părăsească sala - VIDEO

Congresmen îmbrăcat în hanorac în Camera Reprezentanţilor, invitat să părăsească sala - VIDEO

Reprezentantul afroamericanilor din Illinois (nord) Bobby Rush şi-a scos vesta, şi-a acoperit capul cu gluga şi şi-a pus ochelarii de soare, pentru a-i aduce un omagiu tânărului în vârstă de 17 ani ucis la 26 februarie la Sanford, în timp ce se întorcea acasă după ce cumpărase dulciuri.

Trayvon Martin care purta un hanorac, era neînarmat şi a fost ucis de George Zimmerman, care efectua ture de supraveghere în cartier, la periferia Orlando (centrul Floridei).

Potrivit lui Rush, tânărul a fost ţina ucigaşului din cauza culorii pielii sale. "De prea multe ori acest act violent care a condus la moartea lui Trayvon Martin se repetă pe străzile ţării noastre", a adăugat el.

"Profilarea rasială trebuie să înceteze, domnule preşedinte. Doar pentră că cineva poartă hanorac nu înseamnă că este un vagabond", a declarat congresmenul, înainte de a fi întrerupt de preşedintele şedinţei.

Preşedintele Gregg Harper l-a invitat pe Rush să îşi scoată hanoracul sau să iasă din Camera Reprezentanţilor, după care a declarat: "preşedintele le reaminteşte aleşilor că clauza 5 a regulii 17 interzice purtarea unui acoperământ pentru cap în Cameră în timpul şedinţelor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici