Congresul SUA a aprobat Strategia de Securitate la Marea Neagră

Congresul SUA a aprobat Strategia de Securitate la Marea Neagră. România este pregătită să colaboreze cu SUA la această strategie atât de necesară, a declarat joi Angel Tâvăr, ministrul Apărării Naţionale.

2405 afișări
Imaginea articolului Congresul SUA a aprobat Strategia de Securitate la Marea Neagră

Congresul SUA a aprobat Strategia de Securitate la Marea Neagră

„Zi istorică pentru Parteneriatul Strategic România-SUA, Congresul SUA aprobând Strategia de Securitate la Marea Neagră. România este pregătită să colaboreze cu SUA la această strategie atât de necesară, consolidând securitatea şi stabilitatea regională”, a scris, pe X, Angel Tâlvăr.

Legea merge la promulgare la preşedintele Joe Biden, a declarat şi Ştefan Radu Oprea, ministrul Economiei.

Acest lucru înseamnă pentru România mai multă securitate în urma elaborării acestei strategii care ne poate conferi rolul de lideri regionali, mai multe investiţii străine, adică mai multe locuri de muncă şi linişte şi siguranţă pentru cetăţenii români, a explicat Oprea, într-o postare pe Facebook.

„Proiectul a fost iniţiat de senatorul decmocrat Jeanne Shaheen şi republicanul Mitt Romney şi ulterior susţinut de foarte mulţi congressmeni. Pentru România a fost un efort de susţinere a acestui proiect de peste doi ani în care am încercat să convingem cât mai mulţi senatori şi reprezentanţi să voteze acest proiect. Le-am vorbit despre situaţia reală din această parte a lumii, despre nevoia de stabilitate şi securitate, dar şi despre oportuniţăţile care se vor naşte pentru companiile americane”, a încheiat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici