Conserve de ravioli retrase din cantine şcolare în Franţa, din cauza depistării cărnii de cal

Conserve de ravioli servite în cantine din Bordeaux şi Mérignac, în sud-vestul Franţei, au fost retrase din cantine şcolare, după descoprirea de carne de cal.

156 afișări
Imaginea articolului Conserve de ravioli retrase din cantine şcolare în Franţa, din cauza depistării cărnii de cal

Conserve de ravioli retrase din cantine şcolare în Franţa, din cauza depistării cărnii de cal (Imagine: Hepta)

"S-au detectat anomalii la conserve de ravioli etichetate drept «numai din vită»", a anunţat într-un comunicat servciul însărcinat cu restaurarea în cantine, precizând că aceste conserve nu prezentau "niciun risc sanitar".

În cadrul unor analize efectuate în mod regulat în cantinele şcolare fost descoperită prezenţa cărnii de cal. Conservele de ravioli reprezentau prânzul alternativ servit în timpul grevelor, intemperiilor sau unor pene de material.

La sfârşitul lui ianuarie, în cursul unei greve de două zile a personalului municipal din oraşul Bordeaux, s-a servit ravioli, a declarat părintele unui elev pentru AFP.

Societatea Panzani a anunţat la 26 februarie că a detectat prezenţa cărnii de cal în mai multe conserve de ravioli din carne de vită fabricate de marca William Saurin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici