Consilier prezidenţial rus: Criza din Ucraina este provocată de SUA şi de aliaţi din cadrul NATO

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, va pierde puterea dacă nu va învinge rebeliunea, afirmă un consilier al Kremlinului, afirmând că Statele Unite şi alte ţări membre NATO sunt la originea crizei din Ucraina.

410 afișări
Imaginea articolului Consilier prezidenţial rus: Criza din Ucraina este provocată de SUA şi de aliaţi din cadrul NATO

Consilier prezidenţial rus: Criza din Ucraina este provocată de SUA şi de aliaţi din cadrul NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Viktor Ianukovici se confruntă cu o lovitură de stat", afirmă Serghei Glaziev.

"El este garantul Constituţiei. Fie apără statul ucrainean şi învinge rebeliunea, provocată şi finanţată de forţe externe, fie riscă să piardă puterea, şi atunci va fi un haos şi un conflict permanent în Ucraina", adaugă consilierul preşedintelui Vladimir Putin.

Glaziev a acuzat Statele Unite şi "aliaţii acestora din cadrul NATO" că ar fi la originea crizei din Ucraina, prin finanţarea cu "miliarde de dolari" a organizaţiilor nonguvernamentale care au cultivat "sentimente rusofobe" în societatea ucraineană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici