Consilieri militari francezi sunt prezenţi în Libia, confirmă un ofiţer libian de rang înalt

Consilieri militari francezi ajută forţele libiene să-şi coordoneze operaţiunile împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic (SI), la Benghazi, în estul Libiei, a declarat joi un ofiţer libian de rang înalt, relatează Reuters în pagina electronică.

706 afișări
Imaginea articolului Consilieri militari francezi sunt prezenţi în Libia, confirmă un ofiţer libian de rang înalt

Consilieri militari francezi sunt prezenţi în Libia, confirmă un ofiţer libian de rang înalt (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Grupul militar francez de la Benghazi este alcătuit doar din consilieri, care prezintă recomandări Armatei Naţionale libiene în lupta împotriva terorismului, însă ei nu luptă alături de forţele noastre", a declarat pentru Reuters Wanis Boukhamada, comandantul Forţelor speciale libiene.

Franţa nu a făcut, pentru moment, nicio declaraţie pe această temă.

Ziarul Le Monde scria miercuri că Franţa efectuează în Libia "atacuri punctuale foarte ţintite, pregătite prin acţiuni discrete, secrete".

Potrivit unor surse citate de cotidian, francezii ar acţiona alături de unităţi ale forţelor speciale britanice şi americane. Ziarul scria că în Libia este prezent, de asemenea, Serviciul de acţiune al Direcţiei Generale pentru Securitate Externă (DGSE).

Aceleaşi surse afirmau că americanii au efectuat raidul de pe 19 februarie, la Sabratha, în coordonare cu Franţa şi Marea Britanie. Sabratha a devenit un fief al militanţilor SI din Libia. Avioane americane au ucis săptămâna trecută zeci de presupuşi militanţi într-un atac aerian în apropierea acestui oraş, inclusiv doi sârbi care au fost luaţi ostatici anul trecut.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici