Consilierul lui Viktor Orban susţine că Ungaria este deschisă acordării ajutorului pentru Ucraina

Unul dintre principalii consilieri ai premierului maghiar Viktor Orban susţine că Ungaria este deschisă acordării ajutorului pentru Ucraina. Declaraţia apare în condiţiile în care se vorbeşte despre eventuale sancţiuni ale UE faţă de Ungaria, dacă Orban se opune acordării de ajutor, potrivit Reuters.

1001 afișări
Imaginea articolului Consilierul lui Viktor Orban susţine că Ungaria este deschisă acordării ajutorului pentru Ucraina

Consilierul lui Viktor Orban susţine că Ungaria este deschisă acordării ajutorului pentru Ucraina

Ungaria este deschisă ideii privind utilizarea bugetului Uniunii Europene pentru un ajutor în valoare de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, a anunţat Balazs Orban, consilierul politic al premierului Viktor Orban, pe platforma de socializare X.

Consilierul a mai transmis că Budapesta a trimis sâmbătă o propunere la Bruxelles, prin care arată că Ungaria este deschisă ideii.

„Bruxelles-ul foloseşte şantajul împotriva Ungariei ca şi cum nu ar exista mâine, în ciuda faptului că am propus un compromis”, a spus consilierul.

Financial Times a raportat duminică că UE ar putea lua măsuri împotriva economiei Ungariei dacă Budapesta blochează ajutorul penru Ucraina la summit-ul din această săptămână, relatează Reuters

Viktor Orban a criticat frecvent acordarea de ajutoare UE pentru Kiev şi a păstrat legăturile cu Kremlinul după ce Rusia a declanşat războiul din Ucraina, în februarie 2022. Anterior, Orban a blocat o revizuire a bugetului UE care includea ajutorul Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici