Consiliul de Securitate al ONU condamnă violenţele asupra ambasadelor de la Belgrad

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat violenţele comise joi asupra ambasadelor de la Belgrad şi a reamintit principiul inviolabilităţii misiunilor diplomatice, potrivit unei declaraţii de presă.

1 afișare
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU condamnă violenţele asupra ambasadelor de la Belgrad

Consiliul de Securitate al ONU condamnă violenţele asupra ambasadelor de la Belgrad

"Membrii Consiliului de Securitate condamnă în cei mai fermi termeni atacurile comise de mulţime asupra ambasadelor de la Belgrad, care au avariat clădirile şi au pus în pericol personalul diplomatic", a declarat ambasadorul statului Panama, Ricardo Alberto Ariars, într-o declaraţie de presă în numele Consiliului a cărui preşedinţie o asigură în februarie.

Consiliul "reaminteşte principiul fundamental al inviolabilităţii misiunilor diplomatice şi obligaţia guvernelor-gazdă (...) de a lua toate măsurile adecvate pentru a asigura protecţia incintelor diplomatice", a adăugat el.

Ambasadorul american la ONU, Zalmay Khalilzad, anunţase că Statele Unite vor solicita în Consiliul de Securitate condamnarea atacului asupra ambasadei de la Belgrad.

Ulterior, Statele Unite au protestat oficial pe lângă guvernul sârb, calificând drept "intolerabilă" situaţia care le-a permis manifestanţilor sârbi să incendieze ambasada americană de la Belgrad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici