Consiliul de Securitate al ONU s-ar putea reuni săptămâna viitoare la cererea Georgiei

Consiliul de Securitate al ONU s-ar putea reuni la începutul săptămânii viitoare la cererea Georgiei, care acuză Rusia că îi încalcă suveranitatea, a anunţat joi ambasadorul Africii de Sud la ONU, Dumisani Kumalo.

12 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU s-ar putea reuni săptămâna viitoare la cererea Georgiei

Ambasadorul Africii de Sud la ONU, Dumisani Kumalo (Imagine: Mediafax Foto)

Cei 15 membri ai Consiliului au acceptat să ia în considerare cererea georgiană, formulată într-o scrisoare, "probabil luni", a declarat Kumalo, care prezidează Consiliul în aprilie.

Georgia a cerut joi convocarea unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Securitate, solicitând Moscovei să revină asupra deciziei de a coopera mai strâns cu regiunile separatiste georgiene proruse Abhazia şi Osetia de Sud.

Cererea a fost formulată de şeful diplomaţiei, David Bakradze, la postul public de televiziune georgian.

"Au avut loc evenimente îngrijorătoare în sudul Caucazului", a declarat ambasadorul Marii Britanii, John Sawers. "Trebuie să examinăm această scrisoare cu grijă şi sunt sigur că vom face acest lucru la începutul săptămânii viitoare", a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri Guvernului său să "coopereze mai strâns cu autorităţile de facto din Abhazia şi Osetia de Sud", în special în domeniul economic, provocând furia autorităţilor de la Tbilisi şi îngrijorarea Occidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici