Consiliul Europei critică atitudinea Marii Britanii de stigmatizare a imigranţilor români

Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului consideră "inacceptabilă" atitudinea Guvernului britanic de stigmatizare a imigranţilor români şi bulgari, avertizând că Londra alimentează stereotipurile şi ostilitatea faţă de străini.

610 afișări
Imaginea articolului Consiliul Europei critică atitudinea Marii Britanii de stigmatizare a imigranţilor români

Consiliul Europei critică atitudinea Marii Britanii de stigmatizare a imigranţilor români (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Dezbaterea din Marea Britanie pe tema imigraţiei a luat o turnură îngrijorătoare, fiind alimentate stereotipurile şi ostilitatea faţă de imigranţi, a declarat Nils Muiznieks, comisarul Consiliului Europei responsabil de Drepturile Omului, noteayă publicaţia The Guardian.

Muiznieks avertizează că intenţia Guvernului britanic de limitare a accesului imigranţilor din state UE la indemnizaţii şi facilităţi sociale va contribui la excluziunea imigranţilor, generând probleme pe termen lung.

"Dezbaterea din Marea Britanie a căpătat o turnură îngrijorătoare dat fiind că imigranţii care au calificări inferioare sunt consideraţi străini periculoşi care vin să fure locuri de muncă, să ia salarii mai mici şi să distrugă sistemul medical. Bulgarii şi românii sunt stigmatizaţi din cauza originii lor. Acest lucru este inacceptabil pentru că un stat nu poate trata cetăţenii bulgari şi români în mod diferit comparativ cu alţi cetăţeni europeni. Trebuie să fie trataţi ca toţi ceilalţi, nu pe baza presupunerilor şi generalizărilor privind originea etnică", a declarat Muiznieks, îndemnând liderii politici britanici să dea dovadă de responsabilitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici