Consiliul ONU pentru Drepturile Omului aprobă o investigaţie în cazul crimelor comise de armata rusă

Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a aprobat, joi, iniţierea unei investigaţii în cazul atrocităţilor din Ucraina atribuite forţelor militare ruse, informează cotidianul Le Figaro.

149 afișări
Imaginea articolului Consiliul ONU pentru Drepturile Omului aprobă o investigaţie în cazul crimelor comise de armata rusă

Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a aprobat, joi, iniţierea unei investigaţii în cazul atrocităţilor din Ucraina atribuite forţelor militare ruse, informează cotidianul Le Figaro.

Proiectul de rezoluţie în favoarea lansării investigaţiei a fost aprobat cu 33 de voturi pentru, două împotrivă (China şi Eritreea) şi 12 abţineri.

Consiliul pentru Drepturile Omului cere Comisiei internaţionale a Naţiunilor Unite să iniţieze o anchetă în cazul atrocităţilor comise în perioada februarie-martie în oraşele Kiev, Cernighiv, Harkiv şi Sumi, "în vederea tragerii la răspundere a celor responsabili".

Armata rusă este acuzată că a comis atrocităţi în mai multe zone din Ucraina, în special în localităţi situate la periferia Kievului.

Curtea Penală Internaţională şi Uniunea Europeană ajută autorităţile ucrainene în investigarea posibilelor crime de război comise de forţele militare ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici