Consiliul UE a adoptat măsuri de protejare a activiştilor pentru integritate

Consiliul Uniunii Europene a adoptat, luni, noi reglementări, în vigoare din anul 2021, privind protejarea activiştilor pentru integritate, urmând să fie create structuri speciale de raportare a abuzurilor atât în sectorul de stat, cât şi în mediul privat, se arată într-un comunicat oficial.

139 afișări
Imaginea articolului Consiliul UE a adoptat măsuri de protejare a activiştilor pentru integritate

Consiliul UE a adoptat măsuri de protejare a activiştilor pentru integritate

Conform noilor reglementări, vor fi create structuri speciale pentru raportarea eventualelor abuzuri atât în cadrul organizaţiilor, publice ori private, cât şi către autorităţile publice. Mecanismele vor conferi un grad ridicat de protecţie pentru activiştii de integritate.

"Uniunea Europeană le va garanta un nivel ridicat de protecţie activiştilor pentru integritate în domenii precum achiziţiile publice, serviciile financiare, actele de spălare de bani, siguranţa produselor şi transporturilor, securitatea nucleară, sănătatea publică, protecţia datelor şi consumatorilor", se arată într-un comunicat al Consiliului UE.

"Uniunea Europeană se angajează să aibă un sistem democratic care să funcţioneze bine şi să se bazeze pe normele statului de drept. Acest lucru include oferirea unui nivel ridicat de protecţie în Uniunea Europeană activiştilor de integritate care au curajul de a vorbi. Nimeni nu ar trebui să îşi rişte reputaţia ori locul de muncă pentru a expune comportamente ilegale", a declarat Anna-Maja Henriksson, ministrul Justiţiei din Finlanda, ţară care deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Taguri:
ue,
integritate,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici