Constituţia Coreei de Nord, schimbată pentru ca dictatorul Kim Jong Un să fie şi mai puternic

Parlamentul Coreei de Nord a aprobat modificări la onstituţia ţării pentru consolidarea rolului liderului Kim Jong Un ca şef al statului, a anunţat joi mass-media nord-coreeană, potrivit Reuters.

3398 afișări
Imaginea articolului Constituţia Coreei de Nord, schimbată pentru ca dictatorul Kim Jong Un să fie şi mai puternic

Constituţia din Coreea de Nord, schimbată pentru ca dictatorul Kim Jong Un să fie şi mai puternic

Această mişcare vine după ce Kim a fost numit în mod oficial şef al statului şi comandant-şef al armatei într-o nouă Constituţie adoptată în iulie, despre care analiştii au spus că ar fi posibil să pregătească un tratat de pace cu Statele Unite.

Coreea de Nord a cerut de mult timp un acord de pace cu Statele Unite pentru a normaliza relaţiile şi pentru a pune capăt stării tehnice de război care există de la Războiul din Coreea din 1950-1953, care s-a încheiat cu un armistiţiu mai degrabă decât cu un tratat de pace.

Statutul legal al lui Kim ca „reprezentând statul nostru a fost consolidat în continuare pentru a asigura cu fermitate îndrumarea monolitică a liderului suprem asupra tuturor sectoarelor statului”, a declarat pentru agenţia de ştiri KCNA, Choe Ryong Hae, preşedintele prezidiului adunării poporului suprem.

Preşedintele prezidiului era nominalizat şeful statului în mod tradiţional.

Dar noua constituţie prevede că liderul nord-coreean Kim, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Problem de Stat (SAC), un organ de conducere creat în 2016, este reprezentantul suprem al întregului popor coreean, precum şi „comandant-şef”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici