Contaofensiva ucraineană este încetinită de câmpurile minate. Oficialii de la Kiev solicită echipamente controlate de la distanţă aliaţilor

  • Câmpurile minate extinse împiedică progresul contraofensiv al Ucrainei
  • Ucraina a primit mai puţin de 15% din echipamentele de deminare solicitate din Occident
  • Echipele de deminare au o misiune dificilă, mai ales când operează sub focul de artilerie inamic
2237 afișări
Imaginea articolului Contaofensiva ucraineană este încetinită de câmpurile minate. Oficialii de la Kiev solicită echipamente controlate de la distanţă aliaţilor

Contaofensiva ucraineană este încetinită de câmpurile minate. Oficialii de la Kiev solicită echipamente controlate de la distanţă aliaţilor

Ucraina a primit mai puţin de 15% din echipamentele de deminare şi de inginerie solicitate din Occident, relatează Washington Post.

Atât preşedintele Volodimir Zelenski, cât şi ministrul apărării Oleksii Reznikov au cerut aliaţilor occidentali să achiziţioneze mai multe sisteme de deminare.

Zonele cu suprafaţa cuprinsă între 5 şi 16 kilometri au fost minate dens cu mine antitanc şi antipersonal. Acesastă strategie a avut succes în încetinirea avansului ucrainean. Cel puţin 200.000 de kilometri pătraţi de teren au fost minate de forţele ruse până în iunie.

Generalul Valerii Zaluzhnyi, comandantul şef al Forţelor Armate ucrainene, a declarat că tancurile occidentale nou sosite au vulnerabilităţi, deoarece singure nu sunt în măsură să spargă apărarea rusă susţinută de mine antitanc şi antipersonal.

„Avem nevoie de echipamente specialede deminare la distanţă”, a declarat Zaluzhny.

Echipele de deminare au o misiune dificilă, care deseori implică deplasarea în zonele contaminate sub tirul de artilerie al inamicului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici