Contestaţie MASIVĂ. Decizia lui Trump privind modificarea "Obamacare", atacată în justiţie de aproape 20 de state americane

Optsprezece state americane şi Districtul Columbia au intentat un proces la o instanţă federală pentru a contesta planul preşedintelui Donald Trump de modificare a Legii serviciilor medicale accesibile, numită "Obamacare", informează site-ul agenţiei Bloomberg.

3561 afișări
Imaginea articolului Contestaţie MASIVĂ. Decizia lui Trump privind modificarea "Obamacare", atacată în justiţie de aproape 20 de state americane

Contestaţie MASIVĂ. Decizia lui Trump privind modificarea "Obamacare" contestată în justiţie de aproape 20 de state americane

Iniţiativa, coordonată de procurorii generali din California şi New York, Xavier Becerra şi Eric Schneiderman, vizează obţinerea unei decizii judiciare federale prin care Administraţia Donald Trump să fie obligată să menţină subvenţiile prevăzute de Legea serviciilor medicale accesibile ("Obamacare"). Iniţiativa este semnată de procurorii generali din California, New York, Kentucky, Massachusetts, Connecticut, Delaware, Maryland, Oregon, Carolina de Nord, Illinois, Vermont, Pennsylvania, Rhode Island, Virginia, Minnesota, New Mexico, Washington, Iowa şi Districtul Columbia.

"Pierderile de fonduri şi incertitudinea financiară generate de hotărârea preşedintelui Donald Trump vor conduce la creşterea costurilor asigurărilor de sănătate şi la retragerea de pe piaţă a unor companii de asigurări. Numărul americanilor fără asigurări medicale va creşte din nou, afectând persoanele vulnerabile", se arată în dosarul depus la o instanţă federală din San Francisco. Toţi procurorii care susţin iniţiativa judiciară sunt democraţi, deşi câţiva activează în state care au guvernatori republicani.

Acesta este unul dintre cele mai ample procese care vizează politicile preşedintelui Donald Trump.

Ce este Obamacare

Milioane de americani au asigurare de sănătate pentru prima oară în viaţă, o dată cu intrarea în vigoare a reformei sănătăţii, promovată de preşedintele Barack Obama. Reformele au făcut parte din obiectivul anunţat al fostului preşedint de a asigura asistenţă medicală pentru toţi cetăţenii. Măsurile luate sunt controversate, iar începutul aplicării acestora s-a lovit de diverse probleme. Unele grupări religioase au reuşit să obţină în ultimul moment o excepţie de la regula care spune că sunt obligate să acopere, prin asigurarea medicală, şi cheltuielile privind contracepţia.

Potrivit Legii Sănătăţii, Affordable Care Act, intrată în vigoare în ianuarie 2014, cunoscută sub numele de Obamacare, era obligatoriu ca toţi cetăţenii să aibă o asigurare de sănătate, care să fie plătită fie de angajator, fie prin achiziţionarea unui plan privat de sănătate, dintre cele aflate acum în vigoare. Cei care susţin că nu pot să-şi permită o astfel de asigurare erau ajutaţi, dar cei care nu au niciun fel de asigurare de sănătate sunt amendaţi.

Începând cu 1 ianuarie 2014, companiile de asigurări de sănătate nu mai puteau refuza să ofere poliţe de acest gen oamenilor care suferă de boli cronice. Peste 2,1 milioane de persoane s-au înscris pentru a face parte din planurile de asigurări de sănătate, cu mult sub ceea ce reprezintă obiectivul anunţat de guvernul federal american.
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici