Contractul pentru construirea unui pod spre Crimeea, acordat unui apropiat al lui Vladimir Putin

Guvernul de la Moscova a acordat contractul de construire a unui pod care face legătura cu regiunea Crimeea companiei miliardarului Arkadi Rotenberg, partenerul de judo al preşedintelui Vladimir Putin.

469 afișări
Imaginea articolului Contractul pentru construirea unui pod spre Crimeea, acordat unui apropiat al lui Vladimir Putin

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui document postat pe site-ul Guvernului rus, firma Stroigazmontaj va trebui să construiască podul rutier şi feroviar până în decembrie 2018, cu un cost de 228,3 miliarde de ruble (2,9 miliarde de euro).

Traversarea Strâmtorii Kerci (4,5 kilometri, între Marea Azov şi Marea Neagră) este singura modalitate de a ajunge de pe teritoriul Rusiei în Crimeea.

Arkadi Rotenberg, în vârstă de 63 de ani, şi fratele lui, Boris, se numără printre personalităţile ruse sancţionate de Statele Unite şi Uniunea Europeană. Potrivit Departamentului american al Trezoreriei, cei doi fraţi au obţinut contracte de miliarde de dolari cu Gazprom pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci.

Potrivit revistei Forbes, averea lui Arkadi Rotenberg este de patru miliarde de dolari.

"De acum înainte, orice expansiune în străinătate a afacerilor este imposibilă, dar nu mă tem", a admis omul de afaceri rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici