Contraofensiva ucraineană are succes. Trupele ruseşti din Harkov, obligate să se retragă în Doneţk şi să se regrupeze

În primul răspuns oficial la câştigurile teritoriale realizate de forţele ucrainene în ultimele zile, Ministerul rus al Apărării a declarat că "s-a luat decizia de a regrupa trupele ruseşti din zonele Balaklia şi Izium şi de a le redirecţiona în direcţia Doneţk".

3820 afișări
Imaginea articolului Contraofensiva ucraineană are succes. Trupele ruseşti din Harkov, obligate să se retragă în Doneţk şi să se regrupeze

Ministerul a precizat într-o serie de declaraţii sâmbătă: "Operaţiunea de eliberare a Donbasului a inclus o serie de acţiuni demonstrative şi de diversiune care au marcat activităţile efective ale trupelor" şi a susţinut că forţele ruse au "distrus peste două mii de combatanţi ucraineni şi străini, inclusiv mult peste 100 de vehicule blindate şi artilerie în trei zile".

Ministerul a precizat că "forţele Federaţiei Ruse au fost reduse şi redistribuite în DNR [Republica Populară Doneţk] pe parcursul a trei zile" şi că au "deschis focuri grele asupra inamicului pentru a preveni producerea de pierderi".

Ministerul nu recunoaşte că ar fi vorba de o retragere din regiunea Harkov, sugerând în schimb o redistribuire planificată, potrivit CNN.

Anterior, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă a ministerului a fost afişată o hartă a controlului teritorial în Ucraina care arăta că Izium şi Kupiansk erau încă în mâinile Rusiei. Niciunul dintre cele două oraşe nu mai este deţinut de forţele ruseşti.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici