Contul de Twitter în limba arabă al televiziunii Al Jazeera, suspendat temporar

Al Jazeera, televiziunea cu sediul în Qatar, a transmis că a fost suspendat temporar contul său în limba arabă de pe platforma de socializare Twitter, transmite Reuters.

169 afișări
Imaginea articolului Contul de Twitter în limba arabă al televiziunii Al Jazeera, suspendat temporar

Contul de Twitter în limba arabă al televiziunii Al Jazeera, suspendat temporar

Conform unei surse, de vină ar fi fost o defecţiune tehnică.

Autorităţile din Arabia Saudită au decis să închidă biroul local al televiziunii qatareze Al Jazeera, la câteva ore după ce saudiţii şi alte cinci ţări arabe au încetat legăturile diplomatice cu Qatarul, stat acuzat de sprijinirea unor grupări teroriste.

Egiptul la rândul său a blocat accesul la 21 de site-uri, inclusiv la pagina de web a televiziunii al Jazeera, acuzată apoi de "susţinerea terorismului".

La începutul lunii iunie, reţeaua mass-media Al Jazeera a fost atacată cibernetic, inclusiv site-ul şi platformele sale de socializare.

Al Jazeera este finanţată de stat şi a fost implicată în disputa cu Arabia Saudită, Emiratele Arabelor Unite, Egipt şi Bahrain ce au sistat luni relaţiile diplomatice şi legăturile de transport cu Qatarul, un centru de putere de investiţii şi furnizor de gaze naturale pe pieţele mondiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici