Conturile de Twitter ale lui Musk, Obama, Jeff Bezos sau Joe Biden au fost piratate. Ce cred experţii în cybersecurity despre atac

  • Conturile lui Bill Gates, Kanye West, Uber şi Apple au fost sparte.
  • Fiecare din conturile piratate promitea sume mari de bani în Bitcoin.
  • Experţii în cybersecurity cred că e posibil să fie un atac din interior.
  • Simona Halep are 1.5 milioane de urmăritori pe Instagram.
404 afișări

Agitaţie mare la Twitter. Elon Musk, Barack Obama, Jeff Bezos, Bill Gates, Joe Biden sau Kanye West, s-au trezit cu conturile sparte. Nici Uber, Apple sau principalele companii de schimb între cryptomonede n-au scăpat. De pe fiecare din aceste conturi, oamenii erau încurajaţi să trimită Bitcoin la o adresă digitală şi li se promitea că vor primi dublul sumei în schimb. Deşi pare o schemă puerilă, s-au găsit destui creduli care au virat aproape 200.000 de dolari în Bitcoin către respectiva adresă.

Nici VIP-urile de la noi nu au scăpat de hackeri. A păţit-o chiar Simona Halep care s-a trezit vara trecută cu contul de Instagram spart, tot pentru a cere bani în numele ei. Însă cum s-a putut întâmpla asta unui gigant de talia Twitter, îţi explică Liviu Arsene, specialist în cybersecurity.

„Cel mai probabil, atacul vine în contextul lucrului de acasă. Cred că este vorba de un atac oportunist şi de o grupare de atacatori care nu au vizat în mod direct să targeteze sistemele Twitter, ci pur şi simplu s-a întâmplat să aibă acces printr-un angajat pe care au reuşit să-l păcălească”, crede Liviu Arsene, specialist cybersecurity.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici