Convoaie ale coaliţiei internaţionale din Irak, vizate de două atacuri teroriste în ultimele 24 de ore

  • Două atacuri au vizat, în ultimele 24 de ore, convoaie ale coaliţiei internaţionale din Irak
  • Primul atac a avut loc la frontiera dintre Irak şi Kuwait, iar al doilea la nord de Bagdad
  • Grupuri insurgente şiite ameninţă că vor răzbuna moartea comandantului paramilitar Abu Mahdi al-Muhandis
434 afișări
Imaginea articolului Convoaie ale coaliţiei internaţionale din Irak, vizate de două atacuri teroriste în ultimele 24 de ore

Convoaie ale coaliţiei internaţionale din Irak, vizate de două atacuri teroriste în ultimele 24 de ore

Cel puţin două explozii au vizat, în ultimele 24 de ore, convoaie care aprovizionează coaliţia internaţională din Irak condusă de Statele Unite, afirmă surse militare citate de agenţia de presă Reuters.
 
Primul atac a avut loc luni seară în apropierea frontierei dintre Irak şi Kuwait, iar al doilea s-a produs marţi, la nord de Bagdad.
 
Atacurile nu s-au soldat cu victime, dar mai multe camioane au fost avariate.
 
Mii de militari americani sunt încă în Irak, în cadrul unei coaliţii internaţionale care are misiunea menţinerii securităţii prin contracararea grupurilor teroriste, în principal a reţelei sunnite Stat Islamic şi a grupurilor şiite proiraniene.
 
Miliţiile insurgente şiite ameninţă că vor răzbuna moartea comandantului paramilitar Abu Mahdi al-Muhandis, ucis de armata americană, în ianuarie, la Bagdad, împreună cu generalul iranian Qassem Soleimani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici