Copii ţinuţi în lanţuri şi înfometaţi. Chinurile la care erau supuşi 60 de elevi ai unui seminar islamic - VIDEO

Poliţia pakistaneză a eliberat aproximativ 60 de elevi ai unui seminar islamic din Karachi, dintre care unii fuseseră ţinuţi în lanţuri într-o pivniţă, înfometaţi şi forţaţi să se alăture talibanilor, au declarat marţi oficiali pakistanezi.

730 afișări
Imaginea articolului Copii ţinuţi în lanţuri şi înfometaţi. Chinurile la care erau supuşi 60 de elevi ai unui seminar islamic - VIDEO

Copii ţinuţi în lanţuri şi înfometaţi. Chinurile la care erau supuşi 60 de elevi ai unui seminar islamic

Motivul pentru care unii elevi, cu vârste cuprinse între 12 şi 40 de ani, au fost supuşi unui astfel de tratament nu a fost clar imediat. Însă poliţiştii care au efectuat razia în urma unei informaţii de la vecini au declarat pentru televiziuni că elevii ar fi fost dependenţi de droguri, trimişi aici de părinţi sau alte rude care nu cunoşteau condiţiile oribile, relatează Los Angeles Times în pagina electronică.

Imaginile transmise de televiziuni arătau băieţi şi bărbaţi cu lanţuri la picioare. "Ne-au antrenat pentru jihad", a declarat unul dintre elevii eliberaţi. "Ne-au avertizat că dacă vom încerca să fugim, vom fi grav pedepsiţi".

Cel puţin doi membri ai şcolii coranice (madrasa) Zakarya au fost arestaţi, deşi liderul seminarului din Karachi ar fi scăpat. Ministrul de Interne a demarat o anchetă. "Aceşti tineri au fost puşi în lanţuri", a declarat ministrul de Interne Rehman Malik, adăugând că "au fost îndoctrinaţi".

Statisticile guvernamentale arată că există peste 15.000 de şcoli coranice în Pakistan cu arpoximativ două milioane de elevi. Cei mai mulţi părinţi îşi trimit copiii la aceste şcoli, unele cu reputaţia de a instiga la extremism, pentru că au costuri mai reduse, asigură mesele şi au profesori care vin la cursuri.

Deşi s-au făcut îmbunătăţiri în ceea ce priveşte şcolile coranice - menite să prevină trimiterea elevilor ca soldaţi în Afghanistan şi în regiunile rurale ale Pakistanului - calitatea programei şcolare rămâne aceeaşi, susţin experţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici