Copiii răpiţi în sudul Nigeriei au fost eliberaţi

Copiii răpiţi luni în sudul Nigeriei, într-un atac care a vizat un autobuz şcolar, au fost eliberaţi vineri, fără plata vreunei răscumpărări, anunţă purtătorul de cuvânt al poliţiei nigeriene.

27 afișări
Imaginea articolului Copiii răpiţi în sudul Nigeriei au fost eliberaţi

Copiii răpiţi în sudul Nigeriei au fost eliberaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost eliberaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din statul nigerian Abia, Geofrey Ogbonna, precizând că, în total, 16 copii fuseseră răpiţi, nu 15, cum se anunţase iniţial.

"Niciun copil nu este rănit", a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că răpitorii nu au primit răscumpărare.

Potrivit poliţiei, indivizi înarmaţi au obligat autobuzul şcolar să oprească în oraşul Aba, răpind 16 copii cu vârste cuprinse între trei şi zece ani.

Sute de persoane, majoritatea din industria petrolieră, au fost răpite în ultimii ani în delta Nigerului, dar cele mai multe cazuri s-au încheiat după plata unor răscumpărări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici