Coreea de Nord a publicat noi imagini cu liderul Kim Jong-un, după ce un oficial sud-coreean a afirmat că dictatorul este în comă

  • Noi imagini au fost publicate de televiziunea nord-coreeană cu Kim Jong Un, după ce mai multe surse din Coreea de Sud au precizat că dictatorului ar putea avea probleme de sănătate
  • Liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat oficialii la o întânire în care a cerut măsuri pentru prevenire focarelor de coronavirus, a declarat miercuri agenţia de ştiri KCNA.
  • Diactatorul a cerut măsuri şi pentru combaterea taifunului care afectează costa de E a Asiei.
1889 afișări

O întâlnire extinsă a liderilor comunişti a avut loc pe fondul pandemii care exercită presiuni asupra economiei nord-coreene.

Întâlnirea a evaluat „unele defecte ale acţiunilor anti-epidemice de urgenţă”, a declarat agenţia KCNA într-un comunicat.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz confirmat al noului coronavirus, însă Kim a declarat luna trecută că virusul „s-ar putea spune că a intrat” în ţară, iar un bărbat a prezentat sintome. Ulterior, rezultatele testelor asupra bărbatului au fost neconcludente, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În această lună, Kim a ridicat carantina de trei săptămâni din oraşul Kaesong.

La întânire s-a discutat şi despre măsurile de urgenţă ale statului pentru prevenirea daunelor taifunului, care se aşteaptă să lovească ţara în câteva zile, a raportat KCNA. Ploile abundente şi inundaţiile au stârnit îngrijorare cu privire la hrana din ţara izolată.

Partidul de guvernământ a spus că va organiza un congres anul viitor pentru a decide un nou plan pe cinci ani, după ce întrunirea partidului a observat întârzieri grave în îmbunătăţirea economiei naţionale şi a nivelului de viaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici