Coreea de Nord: ajutorul extern ar putea fi refuzat în ciuda penuriei de alimente

Coreea de Nord ar putea refuza ajutorul extern în ciuda penuriei de alimente din ţară. Mesajul a fost transmis prin intermediul presei controlate de stat care vorbeşte despre „bomboane otrăvite" oferite de străini, potrivit Sky News.

7364 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord: ajutorul extern ar putea fi refuzat în ciuda penuriei de alimente

Coreea de Nord: ajutorul extern ar putea fi refuzat în ciuda penuriei de alimente

Un articol publicat în ziarul Rodong Sinmun al Partidului Muncitorilor militează pentru respingerea ajutorului extern deşi ţara este afectată de fenomenele meteorologice, de sancţiunile internaţionale şi de pandemia COVID.

Ziarul oficial din Coreea de Nord susţine că ţara ar trebui să respingă ajutorul străin, comparându-l cu „bomboane otrăvite", în ciuda dificultăţilor tot mai mari şi a penuriei de alimente.

„Este o greşeală să încerci să stimulezi economia acceptând şi mâncând această bomboană otrăvită", scrie în articolul care redă poziţia autorităţilor nord-coreene.

Coreea de Nord se confruntă cu o penurie critică de alimente din cauza inundaţiilor şi taifunurilor din ultimii ani, dar şi a sancţiunilor internaţionale menite să limiteze programele nucleare.

Ţara a înregistrat şi o reducere drastică a comerţului cu China din cauza măsurilor luate în timpul pandemiei COVID-19.

Majoritatea agenţiilor ONU şi a grupurilor de ajutorare occidentale au părăsit Coreea de Nord şi se vorbeşte despre o creştere a numărului de decese provocate de foamete în unele provincii nord-coreene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici