Coreea de Nord anunţă amnistierea unor deţinuţi

Coreea de Nord a anunţat marţi amnistierea unui număr neprecizat de deţinuţi, odată cu apropierea aniversărilor liderilor săi defuncţi, potrivit agenţiei oficiale a regimului comunist.

899 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord anunţă amnistierea unor deţinuţi

Coreea de Nord anunţă amnistierea unor deţinuţi

Un decret parlamentar a stabilit pe 1 februarie această amnistie, conform "politicilor nobile şi binevoitoare" ale lui Kim Il-sung (1912-1994) şi ale fiului său Kim Jong-il (1942-2011), a precizat agenţia KCNA.

De amnistie vor beneficia condamnaţii, anunţă decretul, fără să precizeze numărul persoanelor vizate şi nici tipul de infracţiuni pe care acestea le-au comis.

Autorităţile vor proceda astfel încât deţinuţii eliberaţi "să aibă condiţii de muncă şi de existenţă stabile", a subliniat KCNA.

Organizaţiile de apărare a drepturilor omului apreciază că 200.000 de bărbaţi, femei şi copii sunt deţinuţi în închisori şi lagăre de muncă din Coreea de Nord, în principal din motive politice şi nu din cauza unor infracţiuni sau crime.

Coreea de Nord va marca pe 15 aprilie 100 de ani de la naşterea lui Kim Il-sung, cel care a fondat Republica Populară Democratică a Coreei (RPDC), în urma Războiului Coreei (1950-1953).

De asemenea, Kim Jong-il, decedat pe 17 decembrie în urma unei crize cardiace, ar fi împlinit pe 16 februarie vârsta de 70 de ani.

Fiul acestuia, Kim Jong-un, născut pe 8 ianuarie, dar al cărui an de naştere nu a fost confirmat niciodată (el ar avea vârsta de cel mult 30 de ani), a fost desemnat să îi succeadă la putere, în această dinastie comunistă unică în lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici