Coreea de Nord anunţă că a efectuat un test „foarte semnificativ” la o bază de lansare care trebuia dezafectată

Coreea de Nord a efectuat un test "foarte semnificativ" la baza de lansare Sohae, pe care, potrivit oficialilor americani, Phenianul a promis în 2018 că o va dezafecta, informează cotidianul The New York Times.

1014 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord anunţă că a efectuat un test „foarte semnificativ” la o bază de lansare care trebuia dezafectată

Coreea de Nord anunţă că a efectuat un test "foarte semnificativ" la o bază de lansare - KCNA

Agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA nu a specificat în ce a constat testul, dar baza a fost folosită anterior pentru lansarea de rachete purtătoare de sateliţi

KCNA a relatat că rezultatele testului vor fi utilizate pentru întărirea statutului strategice al ţării. Potrivit anunţului făcut duminică de presa de stat de la Phenian, "rezultatele acestui test recent important vor avea un efect important asupra schimbării, din nou, a poziţiei strategice a DPRK (Coreea de Nord) în viitorul apropiat".

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat în iunie 2018, după prima întrevedere cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, că Phenianul a promis că va dezafecta o bază de lansare pentru rachete, care a fost identificată de oficialii americani ca fiind baza Sohae.

Testul are loc în contextul în care Coreea de Nord a avertizat recent că ar putea urma o "nouă cale" pe fondul impasului în negocierile cu SUA privind  denuclearizarea Coreei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici