Coreea de Nord confirmă închiderea principalei instalaţii nucleare - AFP

Coreea de Nord a confirmat, duminică, închiderea principalului său complex nuclear, situat în nrodul ţării, la Yongbyon, relatează AFP, citând o informaţie difuzată de agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

1 afișare
Imaginea articolului Coreea de Nord confirmă închiderea principalei instalaţii nucleare - AFP

Coreea de Nord confirmă închiderea principalei instalaţii nucleare - AFP

"Am închis instalaţiile nucleare de la Yongbyon şi am permis, în data de 14 iulie, angajaţilor AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică) să verifice, când a sosit o primă tranşă de combustibil", precizează ştirea agenţiei KCNA, care citează un comunicat al Ministerului nord-coreean de Externe.

Coreea de Sud a livrat regimului de la Phenian 6.200 de tone de combustibil, reprezentând o primă tranşă din cantitatea totală de 50.000 de tone promisă Coreei de Nord în schimbul închiderii complexului de la Yongbyon, prevăzută în acordul multilateral semnat în februarie la Beijing.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici