Coreea de Nord pregăteşte exerciţii militare în largul coastelor sale estice

Coreea de Nord a avertizat Japonia că va desfăşura exerciţii militare în largul coastelor sale estice între 25 iunie şi 10 iulie, alimentând temerile cu privire la noi teste ale unor rachete cu rază scurtă sau medie de acţiune, au anunţat marţi gărzile de coastă nipone.

55 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord pregăteşte exerciţii militare în largul coastelor sale estice

Coreea de Nord pregăteşte exerciţii militare în largul coastelor sale estice

Phenianul a anunţat gărzile de coastă japoneze că va desfăşura exerciţii între 08.00 şi 20.00, fără a da o dată precisă, în largul portului Wonsan, situat la 100 de kilometri nord de frontiera dintre cele două Corei.

"Zona desemnată pentru exerciţii este situată în apele de la graniţa estică a Coreei de Nord" şi are o suprafaţă de 110 kilometri pe 450 de kilometri, au anunţat gărzile de coastă într-un comunicat.

Gărzile de coastă au adăugat că au avertizat navele susceptibile că ar putea naviga prin această zonă a Mării Japoniei, care desparte arhipelagul nipon de peninsula coreeană.

Mesajul sugerează că regimul comunist intenţionează să procedeze la noi teste cu rachetă cu rază scurtă şi medie de acţiune.

"Având în vedere că zona este situată în largul Wonsan, cel puţin nu ne temem că vom vedea un tir împotriva Japoniei", au precizat gărzile.

Phenianul este de fapt suspectat că pregăteşte lansarea unei noi rachete cu rază lungă de acţiune.

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat luni că administraţia sa este "pregătită pentru orice eventualitate" referitor la posibilitatea lansării unei rachete împotriva statului american Hawaii, din mijlocul Oceanului Pacific, de către Coreea de Nord, potrivit postului de televiziune CBS News.

La 5 aprilie, Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune de tip Taeopodong-2, care a survolat nordul Japoniei după care s-a scufundat în Oceanul Pacific.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici