Coreea de Nord, scrisoare de protest către Congresul SUA în legătură cu sancţiunile impuse

Parlamentul Coreei de Nord a trimis vineri o scrisoare inedită de protest către Camera Reprezentanţilor din Statele Unite ale Americii, cu privire la noul pachet de sancţiuni dure împotriva regimului de la Phenian, notează site-ul The Associated Press.

1174 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord, scrisoare de protest către Congresul SUA în legătură cu sancţiunile impuse

Coreea de Nord, scrisoare de protest către Congresul SUA în legătură cu sancţiunile impuse

Sancţiunile americanilor au fost catalogate drept un "act atroce împotriva umanităţii" de către comitetul de afaceri externe al Adunării Populare Supreme din Coreea de Nord, potrivit unui raport al presei de stat.

Nu este neobişnuit ca autorităţile de la Phenian să condamne represaliile din partea Washingtonului, dar o scrisoare de protest direct adresată Congresului SUA este o raritate. Condiţiile în care aceasta a fost trimisă nu sunt clare, întrucât Coreea de Nord şi Statele Unite nu au relaţii diplomatice, şi practic nu există canale oficiale de comunicare. Conform agenţiei centrale de ştiri din Coreea de Nord, documentul a fost trimis vineri către Congres.

Statele Unite au adoptat noul pachet de sancţiuni la adresa Coreei de Nord în data de 4 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici