Coreea de Nord se deschide după patru ani şi primeşte primii turişti. Nu sunt chinezi, ci ruşi

Turiştii ruşi care se pare că vor merge într-o excursie de schi în Coreea de Nord vor fi primii călători internaţionali care vor vizita ţara de la închiderea graniţelor în ianuarie 2020, pe fondul pandemiei.

3262 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord se deschide după patru ani şi primeşte primii turişti. Nu sunt chinezi, ci ruşi

Coreea de Nord see deschide după patru ani şi primeşte primii turişti. Nu sunt chinezi, ci ruşi

Excursia, publicată de agenţia de ştiri de stat rusă Tass şi anunţată de o agenţie de turism rusă în această săptămână, subliniază aprofundarea cooperării dintre Moscova şi Pyongyang. Acesta urmează întâlnirii din septembrie anul trecut dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin.

Călătoria programată pentru luna februarie a fost o surpriză pentru observatorii din Asia, care se aşteptau ca primii turişti de după pandemie în Coreea de Nord să vină din China, cel mai mare aliat diplomatic şi economic al Nordului.

Pagina de internet a agenţiei de turism, Vostok Intur, precizează că excursia de patru zile va începe pe 9 februarie.

Potrivit unui raport Tass de miercuri, un număr nespecificat de turişti din regiunea Primorye, din Orientul Îndepărtat al Rusiei, vor zbura mai întâi în capitala nord-coreeană, Pyongyang, unde vor vizita monumente precum "Turnul Ideii Juche", numit după filozofia directoare a Nordului, "juche" sau încrederea în sine. Turiştii vor călători apoi spre trecătoarea Masik din Nord, pe coasta de est, unde se află "cea mai modernă staţiune de schi din ţară", potrivit Tass.

"În (Pasul Masik), vă veţi afla într-un adevărat paradis pentru iubitorii sporturilor de iarnă!. Aici veţi găsi pârtii incredibile, cu diferite niveluri de dificultate, care vor satisface nevoile atât ale schiorilor experimentaţi, cât şi ale începătorilor.", se arată în comunicatul agenţiei de turism. "Aici veţi găsi pârtii incredibile, cu diferite niveluri de dificultate, care vor satisface nevoile atât ale schiorilor experimentaţi, cât şi ale începătorilor."
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici