Coreea de Nord testează o nouă dronă subacvatică cu capacităţi nucleare

Coreea de Nord a testat o nouă dronă de atac subacvatic cu capacitate nucleară, a anunţat vineri presa de stat, citată de Reuters.

815 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord testează o nouă dronă subacvatică cu capacităţi nucleare

Coreea de Nord testează o nouă dronă subacvatică cu capacităţi nucleare

În timpul testului, noua dronă nord-coreeană a navigat subacvatic la o adâncime cuprinsă între 80 şi 150 de metri timp de peste 59 de ore şi a detonat joi o încărcătură non-nucleară în apele din largul coastei sale estice, a anunţat agenţia de ştiri nord-coreeană de stat KCNA.

Noul sistem de drone este destinat să efectueze atacuri în apele inamice. „Această dronă nucleară de atac subacvatic poate fi desfăşurată pe orice coastă şi port sau remorcată de o navă de suprafaţă pentru a fi operate”, a precizat agenţia de presă, adăugând că Kim a supravegheat testul.

Un oficial militar sud-coreean a declarat că analizează afirmaţiile Coreei de Nord. Un oficial american, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că nu există niciun indiciu privind un test nuclear.

Analiştii spun că Coreea de Nord îşi arată ameninţările nucleare din ce în ce mai diverse către Washington şi Seul, deşi sunt sceptici că vehiculul subacvatic este pregătit pentru operare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dronă,
subacvatică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici