Coreea de Sud avertizează că va riposta la orice provocare nord-coreeană

Coreea de Sud va riposta la orice provocare militară a Coreei de Nord, fără nicio ezitare cauzată de faptul că regimul de la Phenian deţine arme nucleare, a avertizat, miercuri seară, preşedintele sud-coreean, Yoon Suk-Yeol, după o incursiune a dronelor nord-coreene, informează agenţia Reuters.

499 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud avertizează că va riposta la orice provocare nord-coreeană

Cinci drone nord-coreene au pătruns luni în Coreea de Sud, iar armata sud-coreeană a mobilizat avioane de vânătoare şi elicoptere de atac în încercarea de a le doborî.

"Trebuie să sancţionăm şi să ripostăm la orice provocare din partea Coreei de Nord. Acesta este cel mai puternic mijloc de a descuraja provocările", a afirmat preşedintele sud-coreean, Yoon Suk-Yeol.

"Nu trebuie să ne temem sau să avem ezitări din cauza deţinerii armelor nucleare de către Coreea de Nord", a insistat liderul de la Seul.

Armata sud-coreeană a prezentat scuze pentru că nu a putut doborî dronele nord-coreene, argumentând că erau prea mici şi nu au putut fi detectate de sistemele antiaeriene. Coreea de Sud a ripostat la incidentul de luni trimiţând miercuri drone în spaţiul aerian nord-coreean timp de trei ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici