Coreea de Sud şi SUA au făcut exerciţii militare lângă graniţa Coreei de Nord

Coreea de Sud şi SUA au făcut exerciţii militare timp de o săptămână lângă graniţa Coreei de Nord utilizând arme grele.

240 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud şi SUA au făcut exerciţii militare lângă graniţa Coreei de Nord

Coreea de Sud şi SUA au făcut exerciţii militare lângă graniţa Coreei de Nord

Exerciţiul efectuat de o brigadă de infanterie mecanizată a armatei sud-coreene şi de o brigadă blindată a armatei americane a testat pregătirea unităţilor în faţa unui atac al inamicului, au anunţat joi autorităţile din Coreea de Sud.

Exerciţiile au început înainte de Anul Nou şi s-au încheiat joi, a transmis armata sud-coreeană, potrivit Reuters.

Exerciţiile comune au implicat peste 110 de arme, inclusiv tancuri ale armatei sud-coreene, artilerie antiaeriană şi vehicule blindate de luptă.

În paralel, marina sud-coreeană a efectuat miercuri exerciţii de tragere şi manevre antisubmarin în apele din est, vest şi sud, implicând distrugătoare, fregate şi corvete.

Aliaţii au crescut progresiv amploarea şi intensitatea exerciţiilor comune în 2023, pe fondul tensiunii crescânde în Peninsula Coreeană. În plus, americanii au dus în zonă, numeroase elemente militare, inclusiv un submarin cu rachete nucleare, portavioane şi bombardiere mari. Phenianul a testat atât rachete balistice cu rază lungă de acţiune, cât şi arme tactice concepute pentru a lovi ţinte în sud şi în Pacific.

Nordul a numit exerciţiile comune de tragere „manevre de război nechibzuite” şi a acuzat Coreea de Sud pentru că sprijină ambiţiile hegemonice ale Washingtonului care ar putea duce regiunea în pragul „un infern al războiului nuclear”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
exerciţii,
coreea,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici